Trendy: schaarlampen!

Schaarlampen zijn dé trend voor dit jaar als het om verlichting gaat! Je kunt ze overal inzetten en ze voelen zich in elke stijl thuis. Denk daarom bij je volgende aankoop van verlichting eens aan een schaarlamp. Je zult er nog heel wat jaren goed mee zijn!

Schaarlampen zijn stoer

Deze soort lampen, ook wel schuif- of scharnierlampen genoemd, komen oorspronkelijk uit werkhuizen. Ze werden tegen de muur gehangen en moesten werktafels verlichten. Ze kunnen uitgetrokken worden en zijn daarom perfect als je heel gericht licht wilt hebben. Deze lampen waren gemaakt uit metaal en moesten lang meegaan. Dit zijn nu juist de eigenschappen die we vandaag de dag ook graag in onze interieurs brengen. We gaan voor sterk, duurzaam en daarbij nog eens mooi ook!

De schaarlamp als plafondlamp?

De schaarlamp hing vroeger altijd aan de muur, boven een werkbank. Dit was heel praktisch: ze nam geen plaats in op de tafel zelf, zodat het werkblad optimaal werd gebruikt. In onze huidige interieurs, waar deze lampen vooral als decoratieve verlichting dient, kun je ze zowel aan de muur als aan het plafond hangen. In dit laatste geval kun je gaan spelen met de hoogte. Hang er bijvoorbeeld een aantal op een rijtje boven het aanrecht of de eettafel. Eventueel schuif je ze op verschillende hoogtes uit en krijg je een speels effect.

De nieuwe versies

Schaarlampen vallen heel erg in de smaak. Daarom ontwerpen designers nieuwe uitvoeringen van deze lampen. Zo zie je schaarlampen waarvan de scharen uit hout zijn vervaardigd (het doet wat denken aan de oude harmonica-kapstokken!). Of je vindt kleinere spots en grote klokvormige industriële lampen die met een schaarsysteem zijn uitgerust. Er dagen ook nieuwe kleuren op. Waar de oorspronkelijke schaarlampen zwart, grijs of vaal-groen waren, zie je nu frisse kleuren zoals rood, fel-blauw en wit. De lampenkappen worden tegenwoordig ook in stof, papier of kunststof uitgevoerd.

Schaarlampen zijn uniek en trendy

Dankzij deze nieuwe versies passen schaarlampen niet alleen in industriële panden. Zij vinden ook hun plaats in klassieke, landelijke en moderne woningen. Wij hopen alvast dat deze trend zich nog lang zal doorzetten. Want geef toe: schaarlampen zijn gewoon uniek, leuk, pittig en trendy!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*