Top 10 designer woonaccessoires

Woonaccessoires

Het inrichten van je leefruimte is voor veel mensen een geweldige uitdaging. De meubels, vloeren en gordijnen zijn de basiselementen, die je voor een groot aantal jaren aan zult schaffen. Het is anders met accessoires, deze zijn vaak voor kortere tijd en kunnen bijvoorbeeld in de wintermaanden een heel ander aangezicht geven aan je interieur dan in de warmere maanden van het jaar. Accessoires kunnen bestaan uit verlichtingselementen, schilderijen, beelden maar ook oude gebruiksvoorwerpen kunnen in het interieur als eye-catcher gebruikt worden. Een aantal woonaccessoires die tegenwoordig veel gezien worden zijn bijvoorbeeld:

1. Kussens
2. Schalen en manden
3. Wanddecoraties in de vorm van foto’s en schilderijen
4. Wijn- en tijdschriftenrekken
5. Lantaarns en kaarsen
6. Spiegels
7. Prullenbakken en vazen
8. Planten
9. Opbergers
10.Gebruiks- en/of kunstvoorwerpen uit de jaren ’50

Kussens

Niet enkel sierkussens zijn populair, maar ook de comfortabele matras- en woonkussens zijn helemaal hot dit seizoen. Al kennisgemaakt met het knotkussen? Een kussen in de vorm van een knoop wat een waar kunstwerkje op de bank is. Met de vele kleuren die aangeboden worden kun je in je living steeds weer een andere look creëren. In de wintermaanden zijn de witte en pastelkleuren in trek, terwijl tijdens de zomermaanden de wat fellere tinten worden gezien.

Wanddecoraties

Wanddecoraties in de vorm van schilderijen kennen we al wat langer. Je wanden een boost geven met foto’s op canvas wordt steeds meer gewaardeerd. Een witte wand met een mooie, grote zwart-wit foto zal heel modern ogen. Ook vakantiefoto’s die gemaakt zijn in een ver land kun je tegenwoordig op grote canvasdoeken laten afdrukken. Op deze manier nog even nagenieten van de mooie vergezichten die je zelf hebt gefotografeerd.

Verschillende woonstijlen

Modern
Elke woonstijl heeft zijn eigen unieke look. Ben je op zoek naar moderne accessoires dan zoek je het in de wat strakkere vormen. Schalen, windlichten en kaarslantaarns blijven populair. In de winter binnen en zomers op de buitentafel. De moderne woonstijl hoort zonder al te veel poespas en prullen. Eén enkel uniek accessoire kan al voldoende zijn in de moderne inrichting. Dit kan ook in de vorm van een apart ogende plant zijn.
Landelijk
De meest geziene woonstijl in Nederland is de landelijke. Gemoedelijk en gezellig zijn de kernwoorden. Natuurlijke materialen passen het beste in dit interieur. Hout maar ook spiegels, porselein met bloemmotieven en serviesgoed geven dit interieur de landelijke accenten.
Design
Voel je je thuis in een design-omgeving, dan zijn juist de accessoires belangrijk. Met design kun je alle kanten op. Er bestaan verschillende stromingen. Iedereen kent het Scandinavisch design, Italiaans en Deens, maar ook Dutch design met klassieke accessoires uit de jaren ’50 zijn steeds nog in trek. Elk design interieur is minimalistisch ingericht, met één of twee hoogwaardige accessoires die van de hand zijn van een beroemd ontwerper. Deze accessoires bepalen vaak de inrichting en geven het interieur de juiste design-looks.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*